april 2018

Fijn dat u kijkt op onze pagina van groep 5/6. 
Wij zijn een hele fijne groep met 2 juffen. Op maandag en dinsdag is juf Korien er en juf Helenka is er op woensdag t/m vrijdag.

Wij hebben het heel gezellig met elkaar, maar we leren ook veel van elkaar. We werken uit onze methoden voor rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. Deze vakken doen wij meestal 's morgens. In de middag leren wij veel over de geschiedenis, de aarde, de natuur, techniek, Engelse taal, etc. 

In de afgelopen maanden hebben wij ook een projectweek gehad. Wij hadden gekozen voor uitvindingen in de tijd. Kijkt u maar bij de foto's en u zult wel zien hoe hard wij gewerkt hebben. We zaten niet de hele tijd op onze stoel, maar we waren ook echt met onze handen bezig! Hele gereedschapskisten, machines, computers, etc veranderden onze klas in een echt techniek lokaal.

Maar wij  kunnen ook geweldig mooi tekenen! Kijkt u maar eens bij foto's allerlei. Wat een prachtige kunstwerken...


En om de week krijgen wij ook muziekles van meester Jan. Dat is altijd een feest! We leren veel nieuwe liedjes en bijna altijd heeft meester Jan allerlei muziekinstrumenten bij zich. _________________________________________________________________________________________________________


2014

Welkom op de pagina van groep 5/6. Fijn dat u een kijkje neemt bij onze groep! Wij zijn groep 5/6, met 11 kinderen.
Onze juffen zijn juf Marieke (maandag en dinsdag) en juf Helenka (woensdag, donderdag en vrijdag).
 
Het is onze klas erg gezellig! Daarnaast werken we ook gewoon heel hard. Taal (met de methode Taal Actief), rekenen (Pluspunt), schrijven, begrijpend lezen, .. enzovoorts! Bij de creatieve vakken leren we ook veel. We kijken bijvoorbeeld naar het werk van kunstenaars en zien verschillende stijlen, technieken, materialen. Wij leren het allemaal en proberen het zelf ook uit! Ook luisteren we naar muziekstukken, waardoor we veel leren over muziekinstrumenten, de muziek zelf en de componisten (degenen die de muziek geschreven heeft).

Juni
We zijn gestart met de laatste hoofdstukken van geschiedenis en taal. Ook bij de andere vakken komt de laatste bladzijde steeds dichterbij. Met dit weer lijkt het of het al bijna zomervakantie is, maar we mogen nog 4 weken naar school!
Weken waarin ook weer leuke activiteiten gepland staan, zoals een waterfeest en kijken in de nieuwe klas. Inmiddels zijn we al wel op schoolreis geweest. Het was een snikhete, maar geslaagde dag! We hebben veel dieren gezien (ook de panda's!) en heerlijk gespeeld. Op meerdere plaatsen in het park waren er speelplekken met water. Dat kwam goed uit, met de 31 graden van die dag :-)